Onder de titel ‘Toppers in ruwvoer’ schrijft Ecosyl een prijsvraag uit om te wijzen op het belang van een goede samenwerking tussen de veehouder, de ruwvoeradviseur en de loonwerker bij de productie van topkwaliteit ruwvoer. De vier teams die daar naar het oordeel van de jury het best aan voldoen, krijgen een geheel verzorgde studiereis naar Wales aangeboden.
Bij het optimaliseren van het inkuilproces spelen drie partijen een belangrijke rol; de veehouder, de loonwerker en de ruwvoeradviseur. Ecosyl roept deze ruwvoerteams op om hun ervaringen te delen zodat anderen daarvan kunnen leren. Hoe ziet die samenwerking er in de praktijk uit en wat is het resultaat?
‘Toppers in ruwvoer’-wedstrijd
Op de website www.ecosyl.nl kunnen deelnemers een checklist downloaden om aan de ‘Toppers in ruwvoer’-wedstrijd deel te nemen. Deze checklist bevat de vijf stappen om goed ruwvoer te produceren.
Uit alle inzendingen kiest de jury de vier meest aansprekende praktijkvoorbeelden en beloont die met een geheel verzorgde driedaagse studiereis naar Wales. De winnende teams (veehouder, loonwerker en ruwvoeradviseur) bezoeken onder andere; Port Talbot, de productielocatie en R&D-afdeling van Ecosyl, en de Dairy-Tech-UK 2022 (een mechanisatie-event voor melkveehouders). De studiereis staat gepland voor begin februari 2022.
Geef je nu op
Een veehouder kan het initiatief nemen om deel te nemen, maar dat kan ook zijn loonwerker of de ruwvoeradviseur doen. Inzenden kan tot 1 november 2021.
Bron: Ecosyl